ÜÇÜNCÜ YERLEŞTİRME BAŞVURUSU (ŞAHSEN) HAKKINDA

Üniversitemiz yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına şahsen başvurular alınacaktır. Başvuru takvimi aşağıdaki gibidir:

İnternet üzerinden başvuru: 23 Kasım 2020

Adaylar ilgili tarihte internet sayfamızda duyurulan bağlantı aracığıyla ön başvuru yapacaktır.

Ön başvuruda aday kimlik bilgilerini, iletişim bilgilerini ve tercih ettiği programları sisteme girecektir.

Ön başvuru sırasında aday başvuru belgelerini teslim edeceği gün ve saati seçerek randevu oluşturacaktır.

Ön başvuru sırasında alınan randevu saatinde adaylar Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğüne şahsen gelerek başvuru belgelerini bırakacaktır.

ŞAHSEN BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Ön başvuru sırasında birden fazla başvuru yaptığı belirlenen adayların ön başvuruları iptal edilecek ve şahsen başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ön başvuru yapmayan adayların Kordinatörlüğümüze şahsen başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ön başvuru yapıp randevu tarihinde şahsen gelerek belgelerini teslim etmeyen adayların başvuruları onaylanmayacaktır.

Randevu gün ve saatinden önce ya da sonra koordinatörlüğümüze gelen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Pandemi koşulları nedeniyle HES kodu bulunmayan adayların Üniversitemiz kampüsüne giriş yapmaları mümkün olmayacaktır. Bu nedenle HES kodu alınması zorunludur.

Pandemi koşulları nedeniyle şahsen başvurularda maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulması gerekmektedir. Bu tedbirlere uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Yerleştirme işlemleri tamamlandığında 4-15 Aralık 2020 tarihleri arasında adayların yerleştikleri programlara şahsen kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu nedenle KAYITTA GEREKLİ BELGELERİ hazır bulundurmaları önerilmektedir.

Şahsen başvuru: 24-27 Kasım 2020 tarihleri arasında.

Şahsen başvuruda adayın yanında bulundurması gereken belgeler aşağıdaki gibidir:

1- Başvuru dilekçesi (BURADAN ERİŞEBİLİRSİNİZ) eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Dilekçede belirtilen bilgilerle internet üzerinden yapılan ön başvuruda belirtilen bilgiler aynı olmaldır.

2- Kimlik/Pasaport aslını göstermek koşuluyla ve bir kopyası

3- Diploma/sınav sonuç belgesi aslını göstermek koşuluyla ve bir kopyası