Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS)

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 22.12.2022 tarihli kararı gereğince;

Merkezi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (MYÖS) yapılmasına ilişkin önceki karar iptal edilmiş; yerine “Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS)” yapılmasına karar verilmiştir.

ÖSYM tarafından yapılacak olan Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS)’nın ilki Ocak 2023’te gerçekleştirilecek; TR-YÖS sonuçlarının yurt dışından öğrenci kabulünde kullanılması Yükseköğretim Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarına tavsiye edilecektir.

Söz konusu sınav “Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, Rusça” dillerinde yapılacaktır.

Türkiye’deki ortaöğretim kurumlarına 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından itibaren kayıt yaptıracak T.C. vatandaşlığından çıkanlar/Mavi Kartlılar, KKTC vatandaşları ve yabancı uyruklular (elçilik okulları ve MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumlarındakiler hariç), yükseköğretim kurumlarına sadece Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile girebileceklerdir.