ÖNEMLİ: 2020-2021 Yılı içinde İlk Defa Kayıt Yapan Öğrencilerimizin DİKKATİNE

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Hakkında Önemli Duyuru

2020-2021 yılı içinde ilk defa Üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler 27 Aralık 2021 tarihinde başlamak üzere 3 ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurmaları halinde Genel Sağlık Sigortası yaptırabileceklerdir. Bu süre içerisinde başvuru yapmayan öğrenciler bir daha başvuru yapamayacaktır.

Öğrencilerimizin sağlık sorunu yaşamaları halinde tedavileri giderlerine ilişkin yüksek faturalarla karşılaşmamaları için Sosyal Güvenlik Kurumundan Genel Sağlık Sigortası yaptırmaları oldukça önemlidir. Aksi halde tedavi giderlerini kendileri karşılamak zorunda kalmaktadırlar. Düşük prim ücretine sahip olan özel sağlık sigortalarının kapsamı dar olduğu için sağlık giderlerini karşılamakta yetersiz kalmaktadır.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumundan Genel Sağlık Sigortasına sahip olan öğrenciler normal öğrenim süreleri boyunca ikamet izni alabilmektedirler.