DÖRDÜNCÜ YERLEŞTİRME BAŞVURUSU (ŞAHSEN) HAKKINDA

Üniversitemiz yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına şahsen başvurular alınacaktır.

İnternet üzerinden başvuruların alınması: 29 Ağustos 2022 (08.30) – 31 Ağustos 2022 (17.30)

Adaylar ilgili tarihte internet sayfamızda duyurulan bağlantı aracığıyla internet üzerinden ön başvuru yapacaktır.

Ön başvuruda aday kimlik bilgilerini, iletişim bilgilerini ve tercih ettiği programları sisteme girecektir.

Ön başvuru sırasında aday başvuru belgelerini teslim edeceği gün ve saati seçerek randevu oluşturacaktır.

Ön başvuru sırasında alınan randevu tarih ve saatinde adaylar Kastamonu Üniversitesi Rektörlük Binasında bulunan Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğüne şahsen gelerek başvuru belgelerini teslim edecektir.

BAŞVURU BELGELERİ VE DİLEKÇE ADAYIN KENDİSİ TARAFINDAN TESLİM EDİLMEK ZORUNDADIR. VEKALET DAHİL HİÇBİR ŞEKİLDE ADAY HARİCİ BAŞVURU EVRAKI TESLİM ALINMAYACAKTIR.

ŞAHSEN BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Şahsen başvuru: 05 Eylül 2022 - 07 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ön başvuru sırasında birden fazla başvuru yaptığı belirlenen adayların ön başvuruları iptal edilecek ve şahsen başvuruları kabul edilmeyecektir.

Randevu almayan adayların Koordinatörlüğümüze şahsen başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ön başvuru yapıp randevu tarihinde şahsen gelerek belgelerini teslim etmeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Randevu gün ve saatinden önce ya da sonra Koordinatörlüğümüze gelen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Pandemi koşulları nedeniyle şahsen başvurularda maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulması gerekmektedir. Bu tedbirlere uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Şahsen başvuruda adayın yanında bulundurması gereken belgeler aşağıdaki gibidir:

1- Başvuru dilekçesi (BURADAN ERİŞEBİLİRSİNİZ) eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Dilekçede belirtilen bilgilerle internet üzerinden yapılan ön başvuruda belirtilen bilgiler aynı olmalıdır.

2- Kimlik/Pasaport aslı ve fotokopisi

3- Diploma/sınav sonuç belgesi aslı ve fotokopisi

Yerleştirme sonuçlarının açıklanması: 09 Eylül 2022

Kayıt tarihleri: 12 Eylül 2022 – 13 Eylül 2022 (Geçerli Türkçe Yeterlik Belgesi Olmayan Adaylar)

Kayıt tarihleri: 12 Eylül 2022 – 23 Eylül 2022 (Geçerli Türkçe Yeterlik Belgesi Olan Adaylar)

Kayıt tarihleri 3 (üç) gün ile sınırlı olduğu için adayların KAYITTA GEREKLİ BELGELERİ hazır bulundurmaları zorunludur.

Üçüncü Yerleştirme Takvimi

YAPILACAK İŞLEM

TARİH

İnternet Üzerinde Ön Başvuru